WELZIJN
ZORG
WONEN
WERKEN BIJ LUCIVER
OVER ONS
HOME | CONTACT | A A A
ACTUEEL
29 september 2015
Opname en ontslag in regio Nijmegen straks alléén met de medische gegevens in de hand

Voor mensen in regio Nijmegen die zorg nodig hebben van meerdere zorgorganisaties tegelijk of na elkaar, zal de overdracht van de medische gegevens beter en sneller gaan verlopen. Binnen een jaar organiseren vrijwel alle zorgorganisaties in en om Nijmegen de overdracht van zorg binnen de keten volgens dezelfde afspraken. Op 28 september ondertekenden 25 zorgorganisaties deze afspraken.
Lees meer
23 september 2015
Kermis bij LuciVer

In de tweede helft van september is het kermistijd in Wijchen. Ook bij LuciVer wordt dit evenement jaarlijks meegevierd. Op dinsdagochtend 22 september werden de cliënten verrast door een bezoekje van de kinderen van basisschool De Trinoom.
Lees meer
8 september 2015
Cadeau van de Vrienden van LuciVer

De dierenweide van LuciVer is al jaren een trekpleister voor onze cliënten. Met veel plezier en belangstelling komen zij naar de dieren om ze te voederen en te bekijken. Vooral in het voorjaar als er jonge dieren geboren worden is er een grote toeloop. Ook is het een plek voor rust en bezinning. Het is er aangenaam vertoeven.Maar sinds het voorjaar werd de dierenweide geplaagd door aanvallen van buitenaf.
Lees meer
19 augustus 2015
Bijeenkomst brandpreventie

Op donderdag 13 augustus organiseerde LuciVer een bijeenkomst over brandpreventie voor cliënten van de afdeling Somatiek en de locatie Rivo Torto. In september volgt een informatiebijeenkomst voor cliënten van de locatie Portiuncula.
Lees meer
28 juli 2015
LuciVer geselecteerd voor haar Zorgvernieuwingsvoorstel

Staatssecretaris Martin van Rijn riep in mei verpleeghuizen op tot het insturen van voorstellen om de kwaliteit van verpleeghuizen te verbeteren. Het voorstel van LuciVer ‘Levensdoelen als kompas’ is door VWS gekozen als één van de Best Practice-initiatieven voor Zorgvernieuwing in de Langdurige Zorg.
Lees meer
23 juli 2015
Terugkijken op een sfeervolle, stralende Vierdaagsedag

Ook dit jaar kwam het peloton van de Nijmeegse Vierdaagse door de straten van Alverna en Wijchen gemarcheerd. Op woensdag 22 juli waren vrijwilligers en medewerkers vroeg in de weer om langs de Leemweg zitplaatsen in te richten voor cliënten van LuciVer.
Lees meer
30 juni 2015
Feestelijke vrijwilligersavond

Dinsdag 30 juni nodigden we de vrijwilligers uit voor een feestelijke avond bij LuciVer. Tijdens deze avond werden zij bedankt voor hun aanwezigheid en ondersteuning het afgelopen jaar.
Lees meer
30 juni 2015
Tuinfeest bij LuciVer

Ook dit jaar organiseerde team Welzijn een tuinfeest voor de bewoners en bezoekers van LuciVer. Tijdens het tuinfeest wordt de zomer ingeluid en ontmoeten we elkaar.
Lees meer
20 mei 2015
Feestelijke lunch op 12 mei de Dag van de Zorg

Dit jaar stond de feestelijke lunch voor de medewerkers van LuciVer op de Dag van de Zorg in het teken van Italië.
Lees meer
7 april 2015
Oefening brandpreventie door Bedrijfshulpverleners (BHV-ers)

LuciVer hecht veel waarde aan veiligheid in wonen voor cliënten en werken voor medewerkers.
De veiligheid is van en voor ons allen en dat vraagt training en oefening.
Lees meer
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
ACTUEEL
Wandelen met NLdoet
Wat is er mooier dan de eerste echte lentezaterdag van het jaar heerlijk naar buiten. Zon in het gezicht, wind door de haren en de vogeltjes horen fluiten. Een groep van dertig vrijwilligers maakte dit op 11 maart mogelijk voor dertig bewoners van de verpleeghuizen van LuciVer. Lees meer
Strategische Koers LuciVer 2016-2021
Wat is goed leven voor u? Hoe geeft u naar uw wens en mogelijkheden invulling aan betekenisvol leven, zingeving en spiritualiteit? Hoe wilt u wonen als u nu of later behoort tot de groep kwetsbare ouderen? En wat is dan uw wens voor de best mogelijke zorg en ondersteuning? Lees meer
In gesprek over Wel Zijn en waardevolle momenten
LuciVer ontwikkelt welzijn naar een nieuw concept: de Welzijnswinkel. Om tot een goede organisatie te komen en daarin de ruimte te bieden voor bewoners, vrijwilligers, medewerkers en mantelzorgers bieden we maandelijks de kans om mee te denken in deze ontwikkeling. Lees meer
Kansrijk plan voor vernieuwing wonen en zorg in Alverna
LuciVer en Talis zijn al een behoorlijke tijd in gesprek over de toekomst van wonen en zorg in Wijchen. Het huidige verpleeg- en verzorgingshuis La Verna in Alverna is inmiddels sterk verouderd. LuciVer huurt La Verna van Talis. Een vraag is om vervangende huisvesting te realiseren voor de bewoners. Ook is de vraag naar passende huisvesting voor mensen met dementie groter dan het huidige aanbod. Lees meer
Al het nieuws
ZOEK