WELZIJN
ZORG
WONEN
WERKEN BIJ LUCIVER
OVER ONS
HOME | CONTACT | A A A
ACTUEEL
22 oktober 2014
De langste eettafel: een groot succes

Samen eten verbindt! Het is een leuke en gemakkelijke manier om nieuwe mensen te ontmoeten of om elkaar te leren kennen. Maar het is ook lekker om een dagje niet zelf te hoeven koken of niet alleen te hoeven eten. De landelijke Coalitie Erbij, die strijdt tegen de eenzaamheid heeft het initiatief genomen tot de langste eettafel van Nederland.
Lees meer
30 september 2014
Gemeenteraadsleden op bezoek bij LuciVer

Vanaf januari 2015 krijgt de gemeente er heel wat zorgtaken bij. Ook de dagbegeleiding zal met ingang van het nieuwe jaar onderdeel zijn van de WMO die door de gemeente wordt uitgevoerd. Reden voor de raadsleden van de gemeente Wijchen om kennis te maken met de praktijk van de zorg en daarom brachten vrijdag 26 september vijf gemeenteraadsleden een bezoek aan dagbegeleiding De Instap van LuciVer.
Lees meer
21 september 2014
Website Hoeverandertmijnzorg.nl in de lucht

In 2015 verandert er veel in de zorg. Gemeenten en zorgverzekeraars krijgen meer taken. De website Hoeverandertmijnzorg.nl geeft u zo eenvoudig mogelijk uitleg over de overgang van AWBZ naar Wmo, Zorgverzekeringswet, Jeugdwet en Wet langdurige zorg.
Lees meer
16 september 2014
Een geslaagde reis tijdens de Open Monumentendagen

Tijdens de Open Monumentendagen zijn er in het kader van het landelijke thema Op Reis allerlei bijzondere reizen georganiseerd in de dorpskernen van de gemeente Wijchen. Ook LuciVer nam op zaterdag 13 september belangstellenden mee op reis.
Lees meer
28 augustus 2014
Begeleide wandeltochten bij LuciVer tijdens Open Monumentendag

Tijdens de Open Monumentendagen op 13 en 14 september kunt u in het landelijke thema Op Reis allerlei bijzondere reizen maken in de dorpskernen van de gemeente Wijchen. Ook LuciVer neemt u mee op reis.
Lees meer
16 juli 2014
Het was weer één groot feest!

Dat was het, één groot feest, de doorkomst van de Vierdaagse bij LuciVer. Voor dag en dauw waren medewerkers en vrijwilligers van LuciVer aanwezig om alles voor de doorkomst in gereedheid te brengen.
Lees meer
2 juli 2014
Bent u afhankelijk van een rolstoel en wilt u de doorkomst van de Vierdaagse beleven? U bent welkom bij LuciVer en De Weegbree!

Tijdens de Nijmeegse Vierdaagse wordt bij LuciVers locatie La Verna (Leemweg 134) en bij De Weegbree (Hoefsestraat 40) ruimte vrijgemaakt voor inwoners van de gemeente Wijchen die afhankelijk zijn van een rolstoel.
Lees meer
25 juni 2014
Stichting Vrienden van LuciVer maakt WK-voetbal nog mooier

Samen met de bewoners televisie kijken: een spannende voetbalwedstrijd, een boeiende documentaire, een plechtige gebeurtenis of een mooie film, dat was de wens van Nancy Lamers en Jacques Zegers, teamleider Ontspanning & Vrijwilligers en manager Facilitair & Wonen bij LuciVer. TV-kijken waar niet alleen het kijken maar ook het samenzijn centraal staat.
Lees meer
24 juni 2014
Monumentale busroute door Wijchen: gaat u mee?

De Open Monumentendag van 2014 heeft als thema "Op reis" en vindt plaats in het weekend van 13 en 14 september. In dit weekend zijn vele monumenten in Wijchen en omgeving vrij te bezoeken. Ook LuciVer neemt deel aan de Open Monumentendag door begeleide wandeltochten op 13 september langs de monumenten in de tuin van La Verna en Rivo Torto.
Lees meer
11 juni 2014
Koperen jubileum OR

In mei vierde de OR haar 12,5 jarig bestaan. Ria Gerrits, OR-lid vanaf het eerste uur blikt terug: “In 12,5 jaar Ondernemingsraad is best veel veranderd. Wat niet veranderd is, is dat wij opkomen voor de belangen van de medewerkers.
Lees meer
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
ACTUEEL
Wandelen met NLdoet
Wat is er mooier dan de eerste echte lentezaterdag van het jaar heerlijk naar buiten. Zon in het gezicht, wind door de haren en de vogeltjes horen fluiten. Een groep van dertig vrijwilligers maakte dit op 11 maart mogelijk voor dertig bewoners van de verpleeghuizen van LuciVer. Lees meer
Strategische Koers LuciVer 2016-2021
Wat is goed leven voor u? Hoe geeft u naar uw wens en mogelijkheden invulling aan betekenisvol leven, zingeving en spiritualiteit? Hoe wilt u wonen als u nu of later behoort tot de groep kwetsbare ouderen? En wat is dan uw wens voor de best mogelijke zorg en ondersteuning? Lees meer
In gesprek over Wel Zijn en waardevolle momenten
LuciVer ontwikkelt welzijn naar een nieuw concept: de Welzijnswinkel. Om tot een goede organisatie te komen en daarin de ruimte te bieden voor bewoners, vrijwilligers, medewerkers en mantelzorgers bieden we maandelijks de kans om mee te denken in deze ontwikkeling. Lees meer
Kansrijk plan voor vernieuwing wonen en zorg in Alverna
LuciVer en Talis zijn al een behoorlijke tijd in gesprek over de toekomst van wonen en zorg in Wijchen. Het huidige verpleeg- en verzorgingshuis La Verna in Alverna is inmiddels sterk verouderd. LuciVer huurt La Verna van Talis. Een vraag is om vervangende huisvesting te realiseren voor de bewoners. Ook is de vraag naar passende huisvesting voor mensen met dementie groter dan het huidige aanbod. Lees meer
Al het nieuws
ZOEK